2013. december 15., vasárnap

Kittsee, Vienna



Tegnap előtt, azaz Pénteken egész nap Bécsben ( vagyis délelőtt Kittsee-ben) voltam anyukámmal és az egyik barátnőmmel, Adrival. Reggel 5-kor keltünk és 6-kor indult a busz, mivel egy utazási irodával mentünk. A buszon filmet néztünk, ettünk, nézelődtünk, képeket készítettünk és persze hülyéskedtünk. 

***

Első megállónk Kittsee-ben volt, a Hauswirth csokigyárban. Azt gondoltam, hogy unni fogom, de kellemesen csalódtam, mivel nagyon tetszett.:) Először egy kisfilmet néztünk meg, amiben bemutatták hogyan és miből készítik a különböző csokoládékat. Aztán egy kisebb gyárlátogatást tettünk. Végignézhettük hogyan gyártják a csokifigurákat. A szemünk viszont leginkább azon akadt meg, hogy már most a csokinyuszikat és csokitojásokat (!!!) készítették, pedig még karácsony sincs. Előregyártják őket, hogy Húsvétra elég legyen.:D Hihetetlen. A gyárlátogatás után lehetőségünk volt csokit vásárolni és a boltban még kóstolni is lehetett. A legtöbb csokoládé ízlett, viszont volt egy, amit lenyelni is alig tudtam. A csoki mentolos krémmel volt megtöltve...Nagyon rossz volt.:D Végül egy nagy doboz banános csokit és két zacskó rumos kókuszos csokigolyót vettünk. 
Pár kép azért lett ilyen fehéres színű, mert a gyárat üvegen keresztül lehetett nézni.













A csokigyár után Bécset vettük célba. Mikor megérkeztünk, körülnéztünk egy kisebb adventi vásárban (mivel az igazit nem tudtuk merre van). Itt is árultak mindent, de tényleg mindent, amit csak az ember el tud képzelni. Párat le is fotóztam. Leginkább karácsonyi díszeket árultak, pl. hógömböket, girlandokat, égőket, mécseseket, lámpákat, gyertyákat, karácsonyfa díszeket. Sok finomság is volt persze, de nem vettünk. Szerintem nem is kell mondanom, hogy minden nagyon drága volt.












Az adventi vásár után pedig kezdetét vette a vásárlás. Vagyis inkább nézelődés. Legtöbbet a Mariahilfer-en "vásárolgattunk". A legnagyobb dolog a Forever21 volt. Még sosem voltam ebben a boltban, tudtam nagyjából milyen stílusú ruhák lesznek, de így is ámulva jártuk végig a boltot. A 3 emeletes boltban simán el lehetett veszni. Azt már mondanom sem kell, hogy annyi ruha, cipő, kiegészítő volt a boltban, mint égen a csillag. Csak néztem, néztem a sok szuper jó cuccot, jártam a körbe-körbe a boltot és fogalmam sem volt, hogy mit szeretnék venni, mire van szükségem. A vége az lett, hogy egy anyukám által választott fehér-fekete csíkos körsálat és egy karkötőt vettünk. Még a H&M-ben jártunk, ami talán ugyan olyan volt, mint itthon, de a választék nagyobb volt és rengeteg leárazott dolog volt. Én is a leárazott ruhákból vásároltam, mégpedig egy púderrózsaszín köves sapit és egy fekete szövetkabátot. Nemsokára megmutatom őket valamelyik posztomban. Még a Bershkában jártunk (itt nem vettünk semmit) és a Zarában, ahol a húgom kapott egy gyönyörű felsőt.
Este az egész utca fényben úszott, nagyon elképesztő volt! Mindent kivilágítottak, a boltokat, a kirakatokat, az épületeket, a buszokat, a bódékat...egyszóval MINDENT.
Mikor mentünk vissza már a buszhoz még volt annyi időnk, hogy benézzünk a Butlers-be. Ez egy olyan bolt, ahol kiegészítőket lehet kapni a ház minden részébe. Na és persze díszeket. Most kb. csak karácsonyi díszek voltak, de mind nagyon nagyon tetszett...Az áruk már kevésbé. Leginkább egy hamburger alakú, mintájú karácsonyfa dísz fogott meg.





















Ma pedig Pesten voltam, délelőtt a Westend-ben nézelődtünk és délután elmentünk az Xmas Blogger Shopping Day-re. Találkoztam a két kedvenc magyar bloggeremmel, pontosabban hárommal. Erről pár nap múlva lesz részletesebb bejegyzés. 


Remélem tetszik a poszt! xoxo

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper poszt lett. Hu micsoda érzés lehetett bemenni a F21-be*-* Csodaország :DD xo

    VálaszTörlés
  2. nice photos, dear!

    please visit my blog) maybe follow? just let me know)
    http://yuliasi.blogspot.ru/
    keep in touch, xoxo
    love, Yulia

    VálaszTörlés
  3. thank you! wow, your blog is sooo awesome! I'll follow you!:) keep in touch, xx

    VálaszTörlés